Kögelehütte in Berwang

Afgelopen zondag was het een prachtige herfstdag en we besloten een kleinere wandeling te doen. De Kögelehütte is hiervoor uitermate geschikt.


Aan het eind van het dorp Berwang, achter huis Annemarie kun je de auto kwijt en van daar kun je direct omhoog lopen naar de Kögelehütte. Over deze wandeling doe je ca. 40 à 50 minuten, dus ook met kleinere kinderen is dit goed te doen.
De Kögelehütte is een leuke hut, waar je bij slechter weer heel gezellig binnen kunt zitten maar bij het weer zoals we het afgelopen zondag hadden, was het terras afgeladen vol.
Je kunt er lekkere "speckknödelsuppe" eten, een "brotzeitteller" met plakken spek die wel een halve centimeter dik zijn of als je meer van zoet houdt zoals ik, een heerlijk apfelstrudel met vanillesaus. De Kögelehütte ist nog tot midden oktober open. Grappig om op het terras van de Kögelehütte te zitten en mensen te herkennen, waar Fre in zijn blog pas geleden over geschreven had. Wie herkent ze?????

Als je weer naar beneden loopt, kun je dit via een ander pad doen, vlak voor de hut kun je rechts naar beneden en loop je naar Rinnen. Vanuit Rinnen loopt er een mooi wandelpad naar Berwang.
Op deze foto zie je het dorpje Rinnen met op de achtergrond de Rotlechstausee. Voor wie nog zin heeft een weekje te gaan wandelen, heeft Ansitz Felsenheim nog een leuke last-minute-aanbieding.

1 opmerking:

Fre zei

Zo zie je maar dat de wereld héél klein geworden is door het internet. Bedankt om deze leuke wandeling met ons te delen.
Als alle Nederlanders in de Zugspitzarena mee zouden bloggen op de Zugspitzarena.blogspot zouden we ongelooflijk veel informatie verkrijgen :o)

PS: ik heb ondertussen nog een Nederlander gevonden en straffer nog: hij gaat binnenkort meebloggen!