Vermiste Jubiläumsgrat klimmers niet gevonden


De twee vermiste bergbeklimmers op de Jubiläumsgrat (zie eerdere blogpost) zijn nog altijd niet teruggevonden. De alpinisten, 31 en 42 jaar oud, zijn tussen de bivakhut halverwege de graat en de Alpspitze verdwenen. De politie gaat er al een week van uit dat er bij deze omstandigheden geen overlevingskans meer is. Er is zoveel sneeuw gevallen dat het niet meer mogelijk is het gebied te voet uit te kammen. Vanuit de helicopter is uitgebreid gezocht, maar de slachtoffers liggen waarschijnlijk onder een dik pak sneeuw en kunnen met het blote oog niet gevonden worden.
De Jubiläumsgrat is, vooral in de winter, een echte alpiene onderneming. Uit eigen ervaring weet ik dat het continue opletten is, over de besneeuwde rotsgraat te gaan met duizelingwekkende diepten aan beide kanten van de soms messcherpe graat.

2 opmerkingen:

Grubigstein zei

Dit is echt erg.

Peter Blokker zei

Ja, dit is de donkere keerzijde van alpinisme. De bergen geven en nemen. Het maakt het, voor de nabestaanden, extra zuur als het stoffelijk overschot nog niet geborgen kan worden. Zolang ze niet gevonden zijn ga ik de graat niet op... zit er niet op te wachten ze tegen te komen in het voorjaar als de sneeuw smelt.