Voorbereiding Jubigraat en bivakreep

Mijn motto voor mijn geplande soloklimtocht over de beroemde (en beruchte) Jubiläumsgrat is als volgt: Go Light, Go Fast! Zo licht mogelijk bepakt wil ik de klimtocht gaan uitvoeren, maar hoe meer ik me verdiep in mijn paklijst, hoe uitgebreider hij wordt. Mijn keuze om geen kabelbanen te gebruiken en eerst te voet naar de Zugspitze te klimmen (vanaf de Eibsee) dwingt me om meerdere dagen op de berg door te brengen. De berghutten die ik passeer (Wiener-Neustadter hütte) en het Münchner Haus (op de top van de Zugspitze) sluiten de eerste week van Oktober hun deuren. Kortom: bivakmateriaal meesjouwen, proviand... toch ook maar een gordel met klettersteigset en een stukje touw... Echt héél licht zal mijn rugzak dus niet zijn, ondanks mijn afgezaagde tandenborstel. Misschien heb ik nog het meeste voordeel van de paar kilo die ik tijdens mijn trainingssessies kwijt raak.

foto onder: Peter aan het trainen op de rotsklimmuur in Spaarnwoude.



Aan de andere kant heb ik nog twee mazzeltjes:

1. Het terras van de Zugspitze biedt eten en drinken, een kans op herbevoorrading.

2. Via de website van Mars heb ik een bivakreep besteld, die ingevlogen wordt als ik moet bivakkeren in een lange, koude nacht. Een perfecte aanvulling voor de broodnodige caloriën.



Voor geïnteresseerden voor het routeverloop is hier een zogenaamde "topo" te downloaden (in het Duits). Wordt vervolgd...

3 opmerkingen:

Grubigstein zei

Ik wens je veel succes Peter!
En niet te vergeten de perfecte weersomstandigheden...

Peter Blokker zei

Bedankt Fre. Ik zal meteen wat extra plaatjes schieten voor de site! Ciao, Pedro

Grubigstein zei

Perfect Peter! Ik ben er zeker van dat we weer exclusieve plaatjes mogen verwachten!