Blindsee

Een prachtige wandeling, die ik vooral in de herfst zo mooi vind, is de Fernpasmeren-wandeling.
Beginnend in Biberwier bij de Weissensee wandel je ca. anderhalf uur richting de Blindsee,je komt voorbij aan het prachtige uitzichtpunt "Schöne Aussicht", waarvandaan je zelfs de Fernsteinsee bij Nassereith kunt zien liggen. Vanaf dit punt loop je naar beneden richting de Fernpas, bij het Restaurant Zugspitzblick steek je de Fernpass over en links van het restaurant vind je al het pad naar de Blindsee. Je kunt of het pad rechts nemen, dat is dan een wandeling van een goed uur om de Blindsee heen of je neemt het pad links, dat is dan de kortere weg. Vanaf
dit zuidelijke gedeelte van de Blindseeloop je richting de idyllische Mittersee en vandaar kom je weer terug bij de Weissensee. Een schitterende wandeling! Afgelopen woensdag was het zo warm, dat we op 7 oktober nog een duik namen in het glasheldere water van de Blindsee.

Komende maandag wordt de eerste sneeuw voorspeld, een raar idee, vijf dagen nadat we in de
Blindsee zwommen.

2 opmerkingen:

Fre zei

Wat een prachtig wandelverslag! Dat is inderdaad een prachtige wandeling die ik helaas al lang niet meer gedaan heb.

Ik ben natuurlijk héél nieuwsgierig naar de eerste sneeuw in Lermoos! Hou ons op de hoogte!

Anne zei

Wat een mooie foto's en verslag van de Fernpasmeren-wandeling. Ook wij hebben hem al lang niet meer gedaan, maar hij is inderdaad prachtig. Het is haast niet voor te stellen dat morgen de eerste sneeuw wordt verwacht...we wachten in spanning af!