Geocaching Oostenrijk

Ik loop al een hele tijd met het idee rond een 'geocache' te verstoppen in de Zugspitzarena.

Wie nog nooit van een geo cache gehoord heeft moet beslist onderstaand artikel eens lezen over deze moderne vorm van schattenjacht.

Zou het niet geweldig zijn op zoek te gaan naar een schat, op basis van tips op een website?

Wist je dat er trouwens reeds schatten liggen in de buurt van de Zugspitze? En dat er reeds meer dan 5.000 in heel Oostenrijk te vinden zijn?

Hier nog een 'Zugspitzarena cache' die reeds sinds september 2001 verstopt is en reeds enkele keren gevonden werd. (lees het logboek op de pagina van deze cache). Bekijk de foto's van de zoektocht naar deze schat.

Via onderstaande linken kan je op zoek naar schatten in de Zugspitzarena. Wie weet is er binnenkort wel een nieuwe schat van mij of één van de lezers van deze blog terug te vinden...

http://www.geocaching.com/
Duitslands hoogste Cache

Uit respect voor de natuur zou ik natuurlijk een 'milieuvriendelijke' schat verbergen.

Artikel uit Wikipedia : Geocaching

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde cache (schat) te vinden.

Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de "schat" (ook wel "goodies", ruilspulletjes die voor kleine kinderen erg leuk kunnen zijn).

Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser de locatie bekend aan andere geocachers, meestal via internet. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak items ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waar de vinder zijn naam achter kan laten.

Het is ook de bedoeling dat de vinder op de website van de betreffende schat een bericht achter laat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden... (lees verder)

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia artikel Geocaching. De tekst is gelicenseerd onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL).

Geen opmerkingen: