Alpspitze Skitour

Niet ver van de Zugspitze ligt de Alpspitze, zoals we reeds konden lezen in één van Peter zijn artikels. Onderstaande beelden nemen je mee tijdens een skitour op de Alpspitze.

Geweldig mooi!

2 opmerkingen:

wbertels zei

Hoe moeilijk zou het zijn om de Alpspitze te beklimmen binnen twee weken. Ik zoek nog een leuke berg om te beklimmen en ik kom die richting uit. Ik heb behoorlijk wat ervaring, maar zou het niet op skis doen.

Peter Blokker zei

Beste jongeman,

de moeilijkheid van de beklimming is afhankelijk van de gekozen route en de omstandigheden. Allereest de route: Zonder gebruik van de kabelbaan is de route het mooist in twee of drie dagen af te leggen. Dag 1 naar het Kreuzeckhaus (daar overnachten), dag 2 via de klettersteig (een route door rotsen met veel stalen pennen en kabels) naar de top en terug via dezelfde route of een variant. Opnieuw overnachten in het Kreuzeckhaus en de volgende dag naar beneden. De route is niet moeilijk als je geen hoogtevrees hebt en bergwandelervaring hebt. Een helm is niet echt nodig op deze route omdat je bijna continu over een graat loopt en niet veel boven je hebt dat naar beneden kan vallen. Officieel is een klettersteigset nodig, dit bestaat uit een klimgordel en zekeringsset met karabiners om je aan de staalkabel vast te klikken.
Nu de omstandigheden: Ga niet weg bij regen (gladheid en kou). Als er sneeuw ligt is de route vaak toch nog goed te doen zolang er geen lawinegevaar is. Officieel is de route in de winter afgesloten (staat op bordjes) maar ik heb daar niet naar geluisterd en toch een mooie tocht gemaakt. Een verslag van mijn tocht beantwoord eigenlijk al je vragen: zie http://94.100.113.135/490900001-490950000/490908001-490908100/490908013_8_U8cA.pdf

Groetjes en ga het doen, het is de moeite meer dan waard!

Ciao, Pedro