Winterwandeling wiesenweg Lermoos - Ehrwald

Gisteren konden jullie genieten van een "live" verslag met prachtige foto's van onze collega blogger Caroline vanuit Lermoos. We kijken natuurlijk weer uit naar het volgende bericht vanuit het dorpje Lermoos.

Zoals afgesproken gaan we vandaag een paar winterwandelingen beschrijven, met de bedoeling de zomer-wandelaars warm te maken voor het winterseizoen.

We beginnen met de wiesenweg tussen Lermoos en Ehrwald. (wandeling van +/- 45 minuten) Wandelen "in het moos" tijdens de winter is gewoon prachtig, je kan er maximaal genieten van het zonnetje en de mooiste vergezichten. (bekijk hier de wandelroute op kaart)



Al vanaf de eerste meter loop je in een sprookjeslandschap. De ijskristallen op de bomen schitteren alsof het diamanten zijn, met een hemelsblauwe achtergrond. Deze wandeling is trouwens ook ideaal om met een rolstoel, kinderwagen of koets te doen. Het gedeelte in de weide is bijna zo vlak als een biljartlaken en het wandelpad is steeds goed geruimd.


Onderweg kan je, net zoals in de zomer, verschillende zitbanken terugvinden waar je lekker kan genieten van de zon. Het enige verschil met de zomer is dat de zitbank ommuurd is door een dik pak sneeuw. Hoe dik de sneeuw wel ligt kan je perfect op de onderstaande foto zien...

Wist je dat je in de rechterkolom op deze pagina (onderaan) steeds de huidige sneeuwhoogte kan terugvinden van de dorpen Lermoos, Ehrwald, Biberwier en Berwang?

Ongeveer halfweg deze wandeling wandel je over een brug waar je onderstaand zicht hebt richting Biberwier.

Geen opmerkingen: