Panoramaweg Grubigalm - Wolfratshauser hut

Vandaag ons eerste artikel in de reeks van zomerwandelingen in de Zugspitzarena. We starten met een mooie wandeling richting de Wolfratshauser hütte.

Wie nog met een kinderwagen rekening moet houden heeft geluk: deze wandeling is perfect te doen meteen kinderwagen. Je dient wel over een degelijke kinderwagen te beschikken met stevige (grote) wielen.


Met een kinderwagen kan je deze wandeling best starten vanuit het oberdorf in Lermoos (in de buurt van sporthotel Zugspitze).

Hier start de 'fahrweg' richting de Brettlalm. Vanaf de Brettlalm wandel je verder richting de Grubigalm.

Wie dit gedeelte, met zo'n 700 meter hoogteverschil, wil uitsparen kan de kabelbaan tot aan de Grubigalm nemen.


Je kinderwagen kan zonder problemen mee op de 2 bergliften (Grubigbahn en Grubigalmbahn) die je tot aan deze alm brengen.

Vanaf de Grubigalm is de wandeling vrij vlak. Natuurlijk wandel je vanaf hier nog bergop omdat je een hoogteverschil van een kleine 25 meter moet overwinnen, maar dit is in ieder geval te doen met een kinderwagen.




Het aangename van deze wandeling zijn zeker weten de prachtige uitzichten die je op deze hoogte hebt.
Wintersporters komen enkele skipistes en skilift tegen.
Zodra je op zo'n 20 minuten van de eindbestemming bent kan je de Wolfratshauserhut reeds zien liggen.
Wij genoten alvast even opeen bankje van het mooie zicht op deze hut om vervolgens aan het laatste gedeelte van deze panoramaweg te beginnen.

Eénmaal aangekomen trakteerden we onszelf op een heerlijke maaltijd in open lucht. Het uitzicht vanaf dit terras is gewoonweg subliem en het eten is zeer lekker!

Op de kaart hieronder kan je de route van deze wandeling terugvinden.

De panoramaweg tussen Grubigalm en Wolfratshauserhut is in het rood gemarkeerd.


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen: