Walter Schennach wordt 80!!

Op 10 februari 1929 werd Walter Schennach in Lähn, als jongste telg van een gezin met twee oudere dochters, geboren! Met 12 jaar moest hij de werkzaamheden van de man in het gezin overnemen, zijn vader leed aan ms. De mogelijkheid een opleiding te volgen, bestond er voor Walter om die reden ook niet.
In 1944, met 15 jaar, moest hij als goede skieer en alpinist, het leger in om in Gerlos een opleiding als "Gebirgsschütze" te volgen. Omdat de kleine Walter met 8 jaar al begonnen was zichzelf het citerspelen bij te brengen, moest hij tijdens de avonduren met zijn citerspel voor het vermaak van de officieren zorgen.
In mei 1945, aan het einde van de oorlog kon hij gelukkig weer terug naar zijn geliefde Ausserfern, waar hij met vele anderen begon met de wederopbouw van Untergarten, dat in de laatste dagen van de oorlog nog gebombardeerd was.

Hier leerde hij het metselhandwerk. Een beroep dat hij tot zijn pensionering zou blijven uitoefenen.. . In 1958 trouwde hij met zijn jeugdliefde Juliane, met haar kreeg hij drie kinderen. De begaafde muzikant werd kapelmeester van de muziekkapel Lähn en menig jeugdigde bracht hij met muzieklessen zijn kunnen en zijn liefde tot de muziek bij. Eind jaren zeventig verhuisde Walter met zijn gezin naar Lermoos, waar hij in zijn zelfgebouwde huis introk en tot op de dag van vandaag samen met zijn vrouw ook nog kamers aan toeristen verhuurt.
Tijdens het vorstverlet in de winter zat Walter niet stil, maar was hij skileraar in Bichlbach en later in Lermoos. Deze bezigheid, die hij nu met 80 jaar nog steeds uitoefent, houdt Walter fit en jong. Walter is zelfs bij iedere skishow op maandagavond te zien, waar hij een van de drie oudere heren is die laten zien, hoe er in vroegere
jaren geskied werd.
Na zijn pensionering in 1992 begon Walter, als gediplomeerde wandel- en berggids, eerst voor het TVB en later voor de gasten van Ansitz Felsenheim en voor de gasten van het Family Hotel en Resort Alpenrose wandelingen en bergtochten te begeleiden. Zo menige toerist heeft hij moed ingesproken, de hand gereikt en de mooiste plekjes van zijn geliefde bergen laten zien. Nog steeds worden bergtoppen als de Daniel, de Grubigstein of de Zugspitze door hem beklommen en als het even kan zal hij hiermee doorgaan tot hij 100 is. Walter van harte gefeliciteerd met je 80ste verjaardag! Blijf zoals je bent!

2 opmerkingen:

Peter Blokker zei

Meinen Glückwunsch zu Ihrem Geburtstag Walter!
Freundliche Grußen, Pedro Verticalo

Fre zei

Gelukkige verjaardag Walter!

Frederik