Onderweg naar Biberwier

We zijn nog steeds onderweg naar Biberwier, we laten de laatste huizen in Ehrwald achter ons en wandelen de weide in.

Ons dochtertje geniet intens van de massa's sneeuw en de slee. Op sommige plaatsen komt de verse sneeuw tot aan het zitje van de slee zodat ze regelmatig haar voetjes moet opheffen.

Ondertussen is het gestopt met sneeuwen, maar de lucht is nog steeds grijs. Regelmatig doet de lentezon haar uiterste best door de wolken te prikken waardoor we een speciale lichtinval krijgen. Een beetje misterieus...


Onderweg duikt de Sonnenspitze op tussen de wolken, de verse poedersneeuw siert deze prachtige berg.

Sinds het begin van onze wandeling zijn we nog geen andere wandelaars tegen gekomen, dit merken we aan het sneeuwtapijt zonder ook maar één voetstap te bespeuren.

Je voelt je haast schuldig om de sneeuw te betreden, zo mooi!

Ongeveer halfweg komen we aan een riviertje met een ondergesneeuwd bruggetje. Hier moeten we oversteken, maar eerst nog even genieten van al dat moois. Waar je ook kijkt, ieder zicht is een prentkaart.


Eigenlijk lijkt het eerder Kerstmis dan Pasen, er is nog geen enkel spoor van de lente.

We wandelen verder langs het riviertje richting Biberwier. Een wegwijzer voor de fietsroute Lermoos - Biberwier vertelt ons dat we nog goed zitten.

Er is totaal niets van de wandelwegen te zien op dit moment, ze moeten nog geruimd worden. Ondanks we deze wandeling reeds verscheiden keren in de zomer gedaan hebben, twijfelen we op een bepaald moment.


Gelukkig steken we het riviertje niet opnieuw over en blijven we aan de juiste kant van de stroom, welke ons naar Biberwier zal leiden.

We krijgen het moeilijk met de kinderwagen, de wielen verdwijnen op sommige plaatsen volledig in de sneeuw. Opa snakt reeds naar een verfrissing door de inspanningen...

We besluiten even te pauseren in een ondergesneeuwde weide en maken rond de slee ons 'basiskamp'. Nena geniet volop van 'het huis' dat we volgens haar aan het bouwen zijn.

Wij genieten natuurlijk ook volop van onze geïmproviseerde pick-nick in de sneeuw.

Op de foto hiernaast zie je de locatie waar we even pauseerden: zicht op de Sonnenspitze en een kabbelend bergriviertje naast ons. Kan het nog beter?

Na onze korte break wandelen we richting de camping van Biberwier om vervolgens via de 'wiesenweg' naar café-pension Bergland te sleeën, maar hierover lees je meer in het vervolg van dit artikel...

Geen opmerkingen: