Zugspitzweg nach Ehrwald

We laten je vandaag enkele foto's zien van onze wandeling over de Zugspitzweg richting Ehrwald.
Zoals je gisteren reeds kon lezen zijn we vertrokken vanaf het dalstation van de Tiroler Zugspitzbahn.

Meteen kom je in een sprookjesbos met duizenden besneeuwde sparren, waarvan de takken dik beladen zijn met verse sneeuw.

Wij zijn blijkbaar ook de eerste wandelaars, want de sneeuw is nog ongeschonden. Ons dochtertje vindt het geweldig!

Spijtig dat we de ijsstoel niet mee hebben, deze wandeling is daar uiterst geschikt voor.


Op sommige plaatsen zakt Nena tot aan haar knietjes in de verse sneeuw, er is tijdens de voorbije nacht een aanzienlijk pak gevallen. Gedurende een half uur wandel je door dit sprookjesbos tot aan de camping van Ehrwald.

Zodra je aan de camping bent gaat de wandeling even over de camping, binnenkort laten we enkele foto's van deze campeerplaats zien. Gezellig met al die sneeuw!

5 minuutjes later wandelen we in de weide over een smal paadje (zie foto). In de verte zien we de prachtige Sonnenspitze voor ons liggen, als we rechts kijken zien we het dorpje Lermoos en de Grubigstein.


Vanaf hier is het nog zo'n 15 minuutjes wandelen tot aan de kerk van Ehrwald. Dit pad brengt je in de buurt van Ziegenhof Peter, waar je de geitjes even kan gaan bezoeken.

Voor we het centrum van Ehrwald naderen, genieten we nog even op een bankje van de lentezon. Zalig gewoon, bijna niet te geloven dat ze voor vandaag nog sneeuw voorspellen.Na een korte rustpauze stappen we verder richting Al Castagno. Je krijgt nu eenmaal honger van de gezonde berglucht...


Geen opmerkingen: