Sneeuwstorm in de lente

Na een relatief zonnige Paasmaandag worden we wakker met een vers tapijt sneeuw. Sinds maandagavond heeft het non-stop gesneeuwd, en het blijkt nog niet gedaan te zijn.

Tijdens ons ontbijt maakt de gastheer een paadje vrij voor ons. Het witte poeder ligt al zo'n dikke 30 cm dik en de lucht kleurt nog donkergrijs!

Na een poging om de wiesenweg richtig Lermoos te nemen kiezen we toch maar voor de bus. Er stond namelijk een strakke wind waardoor je geen meter ver kon kijken.

Ook was men tevergeefs bezig de wandelwegen te ruimen, zelfs de bestuurder van de pistenbully zag nauwelijks waar hij moest rijden.Net op tijd voor de bus naar Lermoos. We nemen Linie 2 die eerst via Biberwier gaat, zo kunnen we nog even genieten van de sneeuwval. Als je zelf niet moet rijden is het leuk onderweg.

Zoals je kan zien heeft de bus de sneeuwkettingen op, het was nodig!

Kijk maar eens naar de foto die ik onderweg gemaakt heb in het centrum van Biberwier. Het sneeuwde zo intens dat je nauwelijks iets kon zien.

Onderweg zagen we enkele auto's de sneeuwkettingen opleggen, duidelijk toeristen die iets te vroeg hun winterbanden opgeborgen hebben.

Op een dag als vandaag is het volgens mij zeker verplicht sneeuwkettingen op te leggen op de Fernpass.

Aangekomen in Lermoos is de sneeuwval iets geminderd, maar niet voor lang. Ik heb net even de tijd om een foto te maken zonder mijn lens dicht sneeuwt. Enkele minuten later valt het weer met pakken uit de hemel.

Ook terug naar Ehrwald wandelen zit er niet in (toch niet met de kinderwagen). Daarom besluiten we om ook met de bus richting Ehrwald te gaan, na een heerlijk middagmaal in het Hubertushof.

Ons dochtertje was in ieder geval in haar nopjes, 2 keer op de bus en mooie sneeuwvlokjes in de lucht.

Geen opmerkingen: